Voorweg 79, 2391 AD Hazerswoude-Dorp
06 - 13861665 (Nathalie) 06 - 46745504 (Kathy)

6-tal rijden bij Teamdressuur Challenge Regio Zuid-Holland op 23 maart

Sinds Januari heeft Stal Groenewoude een L team 6-tal en een Z team 6-tal bestaande uit enthousiaste combinaties van Stal Groenewoude.

Even voorstellen:

Het L-team:

Annet met Zil, Valerie met Dante, Lisette met Footsie, Hanneloes met Cody, Bowien met Chicago en Merel met Flow onder begeleiding van commandant Petra.

Het Z-team:

Kimberly met Focus, Kathy met Barcia, Kelly met Doutze, Elisabeth met Empire, Desiree met Carinjo, Valerie met Udior en Sylvia met Elvira onder begeleiding van commandant Ingrid.

Elke week trainen beide teams hard om een eenheid te worden. Dit gaat ze steeds beter af en je ziet de teams wekelijks beter worden. Ons doel is om ons te selecteren voor de Nederlandse kampioenschappen en hier te laten zien wat we allemaal kunnen als team.

Afgelopen weekend mocht ons L team meedoen aan de een leerzame clinic van Kevin Heezen (van Horses 4 Heezen) tijdens de Teamdressuur challenge in Giessenburg. Kevin Heezen heeft ontzettend veel ervaring met teamdressuur. De viertallen en zestallen van Horses 4 Heezen zijn al jaren van vaste Zuid-Hollandse waarde tijdens de Hippiade. Ook afgelopen jaar behaalden zij weer een podiumplaats met het viertal in de klasse M/Z/ZZ. En voor de komende editie van Indoor Brabant kwalificeerde Horses 4 Heezen zich als eerste team voor de finale van de viertallen competitie door twee selectiewedstrijden te winnen. Op het eerste oog presteren ze hier in Zuid-Holland dus goed met de team- en afdelingsdressuur. Toch wil Kevin Heezen en zijn teams graag wat meer concurrentie! Daarom organiseerde Kevin Heezen in samenwerking met KNHS Zuid-Holland en Jong KNHS Zuid-Holland op zaterdag 23 maart Teamdressuur Challenge!

 

Het was een super leuke en leerzame middag. Eerst gaven Kevin Heezen en zijn team een demonstratie. Het zag er spectaculair uit en daarna mochten wij de baan in. Kevin gaf ons goede tips om een nog beter team te worden. We hebben er veel van geleerd en kunnen komende tijd onze basis gaan verbeteren. Na ons werden er nog een paar gave demonstraties gegeven. Hopelijk werpt deze middag zijn vruchten af en worden er meer 6 en 4 tallen gevormd in Zuid-Holland.  Wij gaan er in ieder geval komende tijd hard aan werken. Vind je het leuk om eens te komen kijken bij een training? Elke woensdagavond wordt er getraind door de teams. We hebben ook een speciale facebook pagina. Deze vind je hier.

Een indruk van de middag tijdens de Teamdressuur challenge: