Voorweg 79, 2391 AD Hazerswoude-Dorp
06 - 13861665 (Nathalie) 06 - 46745504 (Kathy)

Clinic Working Equitation, of in gewoon Nederlands: arbeidsrijstijl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Clinic Working Equitation, of in gewoon Nederlands: arbeidsrijstijl

7 april 2019 - 12:00 tot 17:00

Working Equitation, of in gewoon Nederlands: arbeidsrijstijl, is in ons land een nog relatief jonge sport met een groeiend aantal enthousiaste beoefenaars. Working Equitation is all-round teamwork tussen ruiter en paard. Alleen door een hechte samenwerking met je paard bereik je de voor de arbeidsrijstijl zo kenmerkende lichtheid.

Working Equitation is een veelzijdige discipline binnen de paardensport. Het is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met runderen in landen als Portugal, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen. De sport stamt niet alleen af van het werken met paarden in het veld, de tradities en arbeidsdressuur vormen nog steeds een levende basis van ieder onderdeel. Een goede dressuurmatige basis is noodzakelijk bij het rijden van de trails en het runderwerk. Paarden moeten licht aan de hulpen staan, wendbaar zijn en moedig; tijdens het werk met runderen bijvoorbeeld moet een kleine hulp voldoende zijn, als je iets drie keer moet vragen is het rund al ontsnapt. In de hoogste klasse (Masters) worden alle wedstijdonderdelen ook nog eens eenhandig gereden. Teamwork en vertrouwen in elkaar zijn essentieel! Daaraan werk je bv. bij het trainen met WE-hindernissen. Dat is leuk en afwisselend werk, waarbij al doende oefeningen als keertwendingen, wijken en later ook wissels en pirouettes op een serieuze maar speelse manier aan bod komen.

 

Iedereen die op een praktische speelse manier zijn/haar paard wil trainen kan met Working Equitation uit de voeten. Misschien is je paard nu nog niet zo wendbaar, licht aan de hulpen, of moedig; door gericht arbeidsdressuurmatig te trainen kun je met elk type paard vooruitgang boeken. Wat voor soort of type paard je hebt, maakt dus niet uit.

Monique Pot is Jurylid Working Equitation t/m hoogste niveau en daarnaast KNHS en FNRS jurylid. Tevens instructrice en bestuurslid van Working Equitation Holland.Henri Jacobsen rijd working equitation t/m hoogste niveau en heeft in 2018 het WK in München gereden in het team voor Nederland waar mooie 6e plaats werd behaald. Daarnaast brengt hij paarden in de dressuursport uit tm Lichte Tour niveau en tevens KNHS jurylid tm ZZ licht niveau en working equitation jury en instructeur.

Hoe werkt het:

Les: De les is met 2 ruiters en duurt 3 kwartier.
Kosten: leden: € 42,50, niet leden € 50,00.
Inschrijven: via de mail: penningprinsenhof@hotmail.com onder vermelding van je naam en je telefoonnummer.
Je krijgt van tevoren een tikkie toegestuurd voor het inschrijfgeld. Bij afmelding na 30 maart blijf je het inschrijfgeld verschuldigd, je mag wel zelf een vervanger zoeken.

 

 

Gegevens

Datum:
7 april 2019
Tijd:
12:00 tot 17:00