Voorweg 79, 2391 AD Hazerswoude-Dorp
06 - 13861665 (Nathalie) 06 - 46745504 (Kathy)

Corona update 04-12-2020

Vanaf 02-12-2020 geldt er een officiële mondkapjesplicht voor personen van 13 jaar en ouder. Dit geldt ook voor de binnenruimtes van stal 🙂

Hieronder een korte opsomming wanneer wel en wanneer je het mondkapje niet op hoeft.

Wanneer wel:
– Voor personen van 13 jaar en ouder geldt de mondkapjesplicht
– Wanneer je je bevindt in een binnenruimte. Denk aan naar de wc gaan, door de stal lopen, springmateriaal in de bak plaatsen, paard opzadelen in het gangpad of indien er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden in de stal van het paard of poetsplaats.

Wanneer niet:
– Personen onder de 13 jaar
– Als je in de stal van het paard of op een poetsplaats staat en 1,5 meter afstand tot andere personen kan houden.
– Buiten en tijdens het rijden

Bij wijzigingen horen jullie dat natuurlijk!

Hierbij ook de link naar de FNRS waar alles nogmaals uitgelegd staat.
https://www.fnrs.nl/nieuws/518-mondkapjesplicht-in-de-paardensport
Instructie hoeft geen mondkapje op tijdens het lesgeven in de binnenbak!

Nav de mondkapjesplicht zijn er wat vragen ontstaan.  We hebben contact opgenomen met de gemeente en van daaruit willen we de volgende dingen onder de aandacht brengen:

– Mondkapjes zijn echt verplicht zoals eerder aangegeven. Wanneer er gecontroleerd wordt en er wordt geen mondkapje gedragen kan zowel de persoon als de staleigenaar een boete krijgen. Voor personen is dit 95 euro, voor staleigenaren kan dit 4000 euro zijn 😐
– Wanneer je weigert om een mondkapje te dragen, kan de toegang tot het terrein geweigerd worden. (natuurlijk is dit niet nodig maar dit is wat de gemeente aangeeft 😉)

Vanwege deze maatregelen willen we ook weer instellen dat de paarden en pony’s alleen in stal of op de poetsplaats gezadeld worden, niet in het gangpad.

Ook graag zoveel mogelijk met de paarden buiten wandelen mits het echt noodweer is. Bij noodweer kan er, indien er niet teveel mensen aan het rijden zijn, gestapt worden in de binnenbak MET mondkapje op! Houd dan wel graag rekening met de mensen die rijden.