Voorweg 79, 2391 AD Hazerswoude-Dorp
06 - 13861665 (Nathalie) 06 - 46745504 (Kathy)

Manegepony Appie naar het NK

Al jaren staat Stal Groenewoude bekend om haar goede pony’s. De pony’s genieten dagelijks niet alleen van een hele goede dagelijkse verzorging maar ook door een mix van manegelessen en verhuur aan vaste berijders, krijgen de pony’s genoeg afwisseling en uitdaging.

Zo zijn er pony’s die de ene dag de allerkleinste ruitertjes de eerste beginselen van het rijden bijbrengen en de volgende dag schitteren in een springparcours, een cross door het bos of een dressuurwedstrijd. Appie is een van die gouden pony’s waar je elk kind op kan zetten en nooit een stap verkeerd zal doen, maar ook enorm geniet van de wedstrijdring. Met zijn vaste verzorgster Katinka heeft hij al meerdere prijzen gewonnen en loopt hij dressuur in de hoogste klasse van de basissport. Door een buitenland stage van Katinka ontstond er afgelopen winter een tijdelijke andere dressuurcombinatie voor Appie met Famke van der Voort uit Hazerswoude-dorp. Famke is net 15 geworden en is met Appie gestart op de regiokampioenschappen Zuid-Holland in de klasse L1 in Delft. Maar liefst 18 combinaties startten in die klasse met als doel dat ene startbewijs om als afgevaardigde voor Zuid-Holland naar het NK in Ermelo te gaan eind februari.

Famke had inmiddels al wel wat wedstrijdervaring met Appie om te weten dat ze zich kon meten met de concurrentie, maar toch op zo’n dag moet het dan wel gebeuren en dat geeft best wat druk. Het ging echter geweldig. Waar andere pony’s die dag opvielen om hun prachtige verschijning, viel Appie vooral op door de correctheid waarmee hij de oefeningen uitvoerde en dat vond de jury ook. Met ruim 67% werden Famke en Appie kampioen L1 van Zuid-Holland. En zo komt het dat manegepony Appie van Stal Groenewoude 29 februari aanstaande de afgevaardigde is voor Zuid-Holland op het Nationaal Kampioenschap in Ermelo.

Famke en Appie kwamen zelfs in de krant en wij van Stal Groenewoude zijn super trots op deze twee toppers. Van harte gefeliciteerd en we gaan allemaal hard duimen dat het in Ermelo net zo goed gaat!!!!!!