Voorweg 79, 2391 AD Hazerswoude-Dorp
06 - 13861665 (Nathalie) 06 - 46745504 (Kathy)

Ponykamp 2019 in Biezenmortel

Wat gaan vrije dagen toch snel.. De zomervakantie is alweer voorbij en de lessen zijn alweer begonnen. We kijken terug op een super zomer. De eerste week van de zomervakantie gingen we met alle manegepony’s op ponykamp. Dit jaar naar een nieuwe locatie. We gingen naar camping de Zandkant in Biezenmortel. Dit ligt in Noord-Brabant in de Loonse en Drunense duinen. Een prachtige locatie met heerlijke bossen en een super mooie accommodatie. We hadden een gezellig en druk programma.

Deel 1 (Het eerste gedeelte van de ponykampweek)

Dag 1 begon na aankomst en het veroveren van een bed met lekker rijden met de pony’s in de bossen. Er werd onweer voorspeld en daardoor werd het een spannende rit om voor het onweer weer thuis te zijn. Het was een heerlijke rit. Daarna volgden lekker veel spelletjes en gingen we met zijn allen naar een maisdoolhof met leuke en spannende opdrachten en het werd een gezellige avond.

Dag 2 stonden we erg vroeg op om te gaan rijden in het bos. Dan was het nog lekker koel. Middags mochten de grote meiden shoppen in Den Bosch of zwemmen en de kleinere meiden gingen eerst naar een gezellige huifkartocht en daarna lekker pony versieren en hadden een gave fotoshoot.

Dag 3 was een heerlijke warme dag.. In de ochtend reden we heerlijk in het bos of in de bak en in de middag deden we veel verschillende spellen en hadden we veel lol, Avonds was de bonte avond. Het werd een groot feest met een hele gave foute modeshow, spelletjes en optredens en daarna lekker dansen en gek doen.

Dag 4, alweer de laatste dag helaas. Wat gaat een gezellig feest toch snel.. Het was al flink warm dus we reden vroeg en daarna hebben we met zijn allen de stallen verzorgd en alles opgeruimd. De kleinere toppers hadden de hele week geoefend op een gave show en wat was het leuk en goed bedacht… We genoten volop. Nog even chillen en spelletjes doen en daarna stonden alle ouders alweer voor de deur. Het was een super gezellig kamp met een fout tintje. Bedankt meiden voor de leuke week. Volgend jaar doen we het weer gezellig over. 🙂

 

Deel 2 (het tweede gedeelte van de ponykampweek)

Dag 1, nieuwe ronde, gezellig en foute nieuwe kansen op deel 2 van ponykamp. Op woensdag kwam iedereen aan. Het was warmmmmm en iedereen had al flink last van de warmte. Omdat het zo warm was besloten we om lekkere fruitijsjes te gaan maken voor de paarden. Ook konden we lekker zwemmen in ons opblaasbadje en hielden we een watergevecht. We deden rustig aan want jeetje wat was het warm. Toen het eenmaal wat ging afkoelen hebben we een heerlijke avondrit gemaakt in het bos. Na de rit en een frisse douche deden we nog wat spelletjes, maar we moesten vroeg op bed, want de volgende dag stond er een douwtraprit op het programma.

Dag 2 begon al heeeeeeel vroeg. Het zou ontzettend warm worden dus deden we een douwtraprit en zaten we om 7.00 allemaal op onze paarden voor een vroege bosrit. Na de rit ging de chillmodus aan en zijn we heerlijk de hele dag in het openlucht zwembad geweest. Het was super gezellig en vooral ook erg verkoelend. Avonds hebben we leuke spellen gedaan en konden we afkoelen.

Dag 3 was echt bizar warm. Het was 40 graden, wie verzint dat.. Omdat het echt te warm was hebben we besloten om niet te gaan rijden. Dit konden we de pony’s en onszelf niet aan doen. Het bleef nachts ook erg warm dus vroeg rijden was ook geen optie. Als je niet kunt rijden dan doen we gewoon andere leuke dingen. De kleinere kiddo’s gingen met zijn allen op huifkartocht met een lekkere lunch. De grote dames gingen met zijn allen naar Drunens ruiterhuis om daar in de airco onder het genot van een hapje en een drankje te shoppen voor zichzelf of voor hun pony. Na de lunch gingen we lekker met zijn allen weer naar het zwembad, omdat dat echt de enige plek is waar je met 40 graden wilt zijn. Avonds was het tijd voor de bonte avond. Na de gave foute modeshow konden we genieten van alle foute optredens en hebben we nog even lekker gedanst met zijn allen.

Dag 4, de dag van vertrek.. Jeetje wat gaat dat toch veel te snel.. Eerst nog maar eens lekker rijden in het bos en daarna met zijn allen opruimen. De kleinere meiden gaven ons nog een spetterend optreden op hun pony’s. Na het opruimen en het verzorgen van de pony’s deden we nog lekker chillen. En toen brak er een heftige storm uit, precies op het moment dat we allemaal naar huis gingen..

Wat was een gekke, foute en gezellige week. We hebben met bijna alle weertype te hebben gehad; tropische temperaturen🌡️🥵, zandstormen😎, windhozen🌪️, onweer⛈️ en meerdere wolkbreuken🌧️ willen wij wel zeggen dat we het onwijs naar ons zin hebben gehad!! Heerlijke bosritten gereden🐎, slapeloze nachten🌌, een musical🎶 en een super foute bonte avond👯‍♀️, wat hebben we genoten. Bedankt iedereen voor de gezelligheid, het heerlijke eten van Elly en Cora, alle vrijwilligers, de pony vervoerders en iedereen die deze week heeft geholpen.. We hopen iedereen volgend jaar weer te zien.. Nu eerst weer genieten van alle lessen en leuke evenementen die dit jaar weer gaan plaats vinden op Stal Groenewoude.

 

Er zijn heel veel filmpjes en foto’s gemaakt op ponykamp. I.v.m de privacywet kunnen we deze niet publiceren. Wil je alle foto’s en filmpjes ontvangen van ponykamp? Stuur dan een email naar info@hboonstrafotografie.com met je naam en in welke les (en dag) je rijdt. Ik stuur dan alles naar je toe via We-transfer. Hier zijn GEEN kosten aan verbonden. Let wel op: je mag niet zomaar foto’s of filmpjes publiceren op internet zonder toestemming van alle mensen die erop staan.